Már a megelőző hónapokban elkezdtük a változtatásokat, a rendrakást, ami otthonunkat érintette, ha jól dolgoztunk, akkor most feljebb léphetünk egy szinttel. Októberben tovább erősödik a család, otthon, párkapcsolat szerepe, mindez az érzelmi biztonság megteremtésével fűszerezve. Fontossá válnak a közösen végzett munkák, amit lezárásként mindig érdemes egy kis ünnepléssel megkoronázni. Ismeritek a mondást: „Sok kéz, hamar kész”, és ha végeztek, akkor jöhet a mulatság. A munka, szórakozás és az érzelmi biztonság egyensúlyának megteremtése lesz tehát a cél, amivel a szürke hétköznapokat a szeretet fényével tehetitek ragyogóbbá.

Bár az ősz már a visszahúzódásról, a befelé figyelésről, megpihenésről szól, a hónap energiái mégis a külvilág felé terelgetnek bennünket. Nem a begubózás, otthon ülés időszaka van, hanem a közös családi programok, vendégeskedések ideje. Lehetőség nyílik arra, hogy ezzel a hozzáállással kapcsolatainkat is frissítsük, javítsuk, és új színt vigyünk bele. Ezt azonban akadályozhatják a hónap skorpiós energiái, amik félelmeket gerjeszthetnek bennünk és akadályozhatják érzelmi biztonságunkat is, ha nem vagyunk résen. Nyíljatok meg a szeretet előtt, és ti magatok is áramoltassátok a szeretetet mások felé. Magatokról se feledkezzetek meg, figyeljetek lelketek jelzésére!

Így esnek bűnbe a csillagjegyek

Hallgassatok jobban a megérzéseitekre, bevillanó ötleteitekre, hiszen lelketek gondolataitokon keresztül üzen most. Arra is figyeljetek, hogy saját szabadságvágyatokat ne nyomjátok el, egyfajta egyensúlyt kell teremteni a mindennapi munka, szolgálat és az egyéni céljaitok között.

Nézzük meg kicsit részletesebben az általános hatásokat, kezdve a retrográd hatásokkal.
Régi hátrálónak számít a Plútó bolygó, ami április vége óta hátrál, de már október 4-én irányt vált és elindul előre égi útján Így már csak pár napig kell kibírnunk szembesítő hatását.

A cikk folytatódik a következő oldalon! Az alábbi számokra kattintva lapozhat: